Hypotheek Duitsland

Een tweede hypotheek voor een woning in Duitsland

Stel u wilt een woning in Duitsland kopen en u wilt deze gedeeltelijk financieren door middel van een tweede hypotheek. Wat houdt een tweede hypotheek in en waar kunt u deze afsluiten?

Een tweede hypotheek betekent in feite dat u een extra hypotheek afsluit met hetzelfde onderpand als waar nu al een hypotheek op rust. Dit zal in de meeste gevallen uw eigen woning, die nu uw hoofdverblijf is, betreffen. U kunt deze tweede hypotheek alleen afsluiten als uw onderpand voldoende overwaarde heeft en wanneer u voldoet aan de eisen op het gebied van kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht voor het afsluiten van een tweede hypotheek  voor een huis in Duitsland?

Een tweede hypotheek voor een huis in Duitsland afsluiten

Wanneer u als Nederlander in Duitsland een woning wilt kopen, dan kunt u de financiering in de vorm van een hypotheek regelen via een bank in Nederland, maar ook via een bank in Duitsland. U moet zich ervan bewust zijn dat beide opties niet altijd even gemakkelijk te realiseren zijn. Wanneer echter in het geval van een tweede hypotheek uw voorkeur uitgaat naar een Duitse bank, dan wordt het zeer moeilijk om deze af te sluiten op basis van de overwaarde van uw woning in Nederland. Een tweede hypotheek ten behoeve van de aankoop van een woning in Duitsland kunt u dus het beste bij een bank in Nederland afsluiten.

Aanvragen van een tweede hypotheek voor een huis in Duitsland

Vraag bij enkele banken, die een zogenaamde buitenland hypotheek aanbieden, een offerte aan en let goed op hypotheekvorm, rentepercentage, rentevaste periode, aanvullende en verplichte verzekeringen, beleid boeterente en de mogelijkheid om boetevrij af te lossen. De eisen die men hanteert zijn overigens strenger dan die bij een hypotheek voor een woning in Nederland gelden. Vaak wordt er een eigen inbreng van kapitaal gevraagd en ook zal er meestal een opslag op de rente gehanteerd worden. U hoeft uw tweede hypotheek overigens niet bij dezelfde bank af te sluiten, als waar u uw eerste hypotheek heeft ondergebracht.